404 Not Found

Alive1-barry666

Ayurveda

Ayur – život Veda – znanost

Ayurveda je jedinstvena, prirodna znanost, koja promatra svaku osobu individualno i takav joj je prilaz u rješavanju problema, sistematičan i vjerojatno kod svakoga različit. Nastala u području sadašnje Indije stara je 5,000 godina i baza je svim poznatim medicinama...zapadnoj, kineskoj, tibetanskoj, indijskoj, grčkoj, egipatskoj.

Ayurveda je zdravorazumska vrsta medicinskog sistema. Koristi jednostavne i za razumijevanje lake principe i idealna je za prevenciju i detoksikaciju, čišćenje organizma. Bazira se na 5 prirodnih elemenata, zrak, prostor (eter), vatra, zemlja i voda.

Tih 5 istaknutih stanja objašnjavaju unutrašnje i vanjske sile, čijim zgrušnjavanjem nastaju DOSHE Vata, Pitta i Kapha, koje ovise i okusima koje unosimo u sebe.

VATA osobine: suha, lagana, hladna, brza, u pokretu, suptilna/inteligentna, gruba

PITA osobine: lagano zauljena, vruća, oštra, kisela, opora, fluidna, vodena

KAPHA osobina: zauljena, teška, hladna, spora, stabilna, ljepljiva, dosadna, nezainteresirana...

Definicija zdrave osobe po Ayurvedi

Individua kojoj su doše u balansu, probavni sustav (Agni) u balansu, tjelesna tkiva i izbacivanje toksina funkcioniraju normalno (kroz znoj, stolicu, urin...), kao i zdrav mentalni sklop koji zrači pozitivnom energijom.

Kroz ayurveda konzultacije prepoznat ćemo zajedno Vaše zdravstveno stanje, vaše stanje probave i disbalansa ako postoji.

Pružit ćemo Vam integriranu rutinu, vježbe, preporuke za pojedinu sezonu, kao i osnovne principe Ayurvedskog čišćenja (detoksikacije), kako bi se spriječilo nakupljanje toksina . Dobit ćete sve alate koji mogu radikalno promijeniti vaše zdravlje i fizičke i mentalne sposobnosti jednostavno i prirodno.

Slide Background

U Ayurvedi važno je što se jede, ali još je važnije kako se jede i probavlja. Ne postoji jedan čarobni tip dijete/prehrane koji je moguće primijeniti na sve, različite smo individue s različitim potrebama i takva bi trebala biti i prehrana.

Otkrijte osvježavajuću jednostavnost izgradnje savršenog zdravlje kroz Ayurvedu i probudite u Vašem tijelu prirodnu moć iscjeljivanja i istinske vitalnosti.

Zatražite savjet ili se informirajte o našim ponudama